Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ιατρός Αντώνιος Αν Λιακόπουλος

Ο Λιακόπουλος Αντώνιος  είναι  Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου ΩΡΛ, υιός του  Στρατηγού Αναστασίου Λιακόπουλου και της Μαρίας Δροσοπούλου. Γεννήθηκε  στην Αθήνα. Μέλος   της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της  Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας -Χειρουργικής Κεφαλής και τραχήλου, μέλος της Πανελλήνιας εταιρείας ΩΡΛ , Κεφαλής και Τραχήλου,μέλος της Ελληνικής Ακουολογικής εταιρείας, μέλος  της  Ελληνικής ρινολογικής εταιρείας, μέλος της Πανελλήνιας Ιατρικής εταιρείας  Ακουολογίας Νευρωοτολογίας μέλος της Νέας Ελληνικής Ωτολογίας, Ακουολογίας, Νευρωοτολογίας, ,μέλος της Ιατρικής εταιρείας Εγχειριτικής και Τοπογραφικής Ανατομικής, του Κολεγίου Χειρουργών Παρισίων και του Κολεγίου Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων. . Μεγάλωσε στην περιοχή του Φιλοπάππου-Μακρυγιάννη.  Το 1948  πήρε το δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό ως ναύτης  για να υπηρετήσει την θητεία του  και λόγω της έκρυθμης κατάστασης παρέμεινε ως έφεδρος αξιωματικός -ιατρός  μέχρι το 1954. Υπηρέτησε . ως Διευθυντής του θεραπευτηρίου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων,  ως Ιατρός  στο Α/Τ Λέων, στο Α/Γ Χίος,,  στην Αντιαεροπορική Αμυνα Π Ναυτικού, στη βάση Υποβρυχίων και στο ΝΝ Σαλαμίνος και Πειραιώς.Τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο και τον Υπουργό Ιονίων Νήσων  Μ Ιατρίδη με Αριστείο Ανδρείας  Βασιλικού Ναυτικού για τη διάσωση και διατροφή του πληθυσμού των Ιονίων Νήσων  κατά την διάρκεια των εκεί γενομένων σεισμών.Τιμήθηκε  επίσης με μετάλλια Εξαίρετων Πράξεων, Σταυρό Αγώνων Π. Ναυτικού, δια την επιδειχθείσα εργατικότητα και ανωτέρα αντίληψη του καθήκοντος, ευδοκίμως περαιώσας την υπηρεσία του με τον βαθμό του Πλοιάρχου. Ανεκλήθη στην υπηρεσία τον Ιούλιο του 1974 με τον βαθμό του αρχιπλοιάρχου και δύο μήνες μετά αποστρατεύθηκε  ως έφεδρος με τον βαθμό του υποναυάρχου.
Η παρουσία του στην Ιατρική επιστήμη: Ως επιμελητής της Α΄Πανεπιστημιακής Κλινικής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, επιστημονικός σύμβουλος στην Β' ΩΡΛ κλινική. Συνεργάτης των καθηγητών Χρυσικού, Δημητριάδη , Κώνστα
Ο Υφηγητής Ιατρικής  ΩΡΛ Αντώνιος Αν Λιακόπουλος
Έγινε διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με την  διατριβή  "Σύνδρομο Van de  Heven" με ελάχιστα περιστατικά στην διεθνή βιβλιογραφία  και Υφηγητής της  ίδιας Σχολής.
Επισκέπτης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Τουλούζ δίπλα στον καθηγητή φωνητικών οργάνων  Κλώντ Ροζέν
Έργα του :
οξεία Συφιλιδική Αμυγδαλή
οστεοψαθύρωσης με μπλε σκληρούς
η βελτίωση της εγχειριτικής κατά LEMPERT
Κλινική προσέγγιση σε ασθενείς με ακοολογικά και αιθουσαία προβλήματα
Συμβολή εις την μελέτη των εκ των αδενοειδών εκβλαστήσεων προερχομένων κατά την βρεφική και παιδική ηλικία.
θεραπεία της ημικρανικής κρίσης
Εχει ομιλήσει και έχει αναπτύξει σε συνέδρια και  σεμινάρια  θέματα  για τα:
Κοχλιακά εμφυτεύματα
Ωτοσκλήρυνση
Ιλιγγο και Βαρυκοϊα
Σύνδρομο Meniere
Πλαστική ρινικού διαφράγματος.
Λύσεις ηχοκάλυψης εμβοών
Η διεθνής εταιρεία Ιdex ενστερνίσθηκε μελέτη του για την εξέλιξη ακουστικών τύπουCIC
Επιστημονικός σύμβουλος  1964-1966 στους Σιδηροδρόμους Ελλάδος και ΣΠΑΠ, όπου μελέτησε στους  εργαζόμενους-μηχανοδηγούς ηλικίας 34-55 την ακουστική τους ικανότητα που εκτίθενται σε θόρυβο και κραδασμούς με την μέθοδο Lusher
Τιμήθηκε με το μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού για τις υπηρεσίες του  στους σεισμούς της Κεφαλλονιάς.
Ως ιατρός ΩΡΛ -χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου  χειρούργησε και θεράπευσε ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, στον  Ερυθρό Σταυρό και σε πολλά ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Νυμφεύθηκε την Αικατερίνη- Καίτη Αθαν. Σιώκου(κόρη του ηρωϊκού αντιπλοιάρχου στο κίνημα του 1935) και απέκτησε δυο γυιούς. Τον Τάσο(Πολ Μηχανικό-ηλεκτρολόγο Μηχανικό) και Θάνο Λιακόπουλο (Δημοσιογράφο ΕΡΤ, Εθνικός Κήρυξ ΝΥ, Μεσημβρινή , Τηλεθεατής, Γραφείο Τύπου ΟΑ 2004) και δύο εγγόνια τον Αντώνη Λιακόπουλο σεναριογράφο-συγγραφέα (που σπούδασε στην Σαλαμάνκα και Λονδίνο  καλές τέχνες -γραφιστική  πολυμέσα και με  μεταπτυχιακό στο  μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις, παραγωγή θεαμάτων) και την Ειρήνη Λιακοπούλου( οικονομολόγο από το Οικονομικό πανεπιστήμιο Πειραιά).